Om Ralf

1174878_302700676538849_1839462465_n[1]Egentligen vill jag inte alls träda fram och rikta ljuset på min egen person. Syftet med hela denna webbsida är ju att återigen rikta fokus på Ordet och därmed faktiskt på Herren.

Ändå känns det inte helt oviktigt att du får veta vem som döljer sig bakom en sådan sida. Därför lite personligt nedan:

Hade du hört mig hade du säkert på direkten hört min tyska brytning. Nu kanske du bara undrar över mitt ibland lite konstiga uttryckssätt och vissa fel. De härrör från min födelse 1972 i Tyskland, där jag växte upp som äldst med 3 syskon och troende föräldrar.

Föräldrarnas tro frälser inte deras barn men är ändå en stor välsignelse. I tioårsåldern kom jag själv till tro. I mina tidiga tonår ”omvände” jag mig flera gånger eftersom jag ju fortfarande syndade – tills jag begrep att det räckte med den första omvändelsen och att jag kommer att brottas med synden i hela mitt liv. Som barn till kristna föräldrar är det ju lätt att bara följa med, vilket också var fallet med mig i flera år. Men tack och lov ledde Herren mig till att ta tron på allvar.

Mina första egna erfarenheter av att det verkligen går att förlita sig på Gud fick jag de åren då järnridån föll och vi som fattiga högskoleelever åkte 3 gånger i månaden till Polen för att sprida evangeliet. Allt evangelisationsmaterial, som traktater och bibeldelar, fick vi köpa själva. Präglade av en bok om Georg Muller (som inte bad någon människa om pengar, utan ville förlita sig helt ville på Gud för att få mat på bordet till sina barnhem) ville inte heller vi be andra om pengar, utan endast Gud. Ingen vädjan om gåvor, inga kontonummer i nyhetsbrev!

Det kan vara en hälsosam stress när man får lägga upp en beställning på t.ex. evangeliska almanackor för över 50.000 kr och inte ha ett öre själva. Då börjar man på allvar fråga Gud om Han verkligen vill detta, och sedan gå vidare och förlita sig på honom.

Gud har aldrig svikit oss!

 

Efter avslutad högskola gifte jag mig med min underbara fru Dorothee, Gud gav oss två härliga tjejer i Tyskland och sedan föddes den tredje i Sverige.

Under åren 2005-2006 växte mer och mer frågan fram inom oss, om Gud verkligen ville ha det så att vi livet ut skulle satsa merparten av vår kraft på ”utveckling av lödmaskiner” – mitt dåvarande jobb, som jag trivdes väldigt bra med. Svaret hittade vi i Matt 6:24-34 – och detta svar krävde tro: Kommer Gud verkligen att försörja oss när vi säger upp oss från våra jobb?

Sverige var för oss ett ganska självklart val, eftersom jag redan var engagerad i ett litet projekt här: Timoteus Förlag, som då funkade rätt och slätt. Frågan var ”bara” hur det skulle gå, för vi hade inga pengar på kontot och visste inte var vi skulle bosätta oss eller vad vi skulle livnära oss på. Jonatans inställning i 1 Sam 14 uppmuntrade oss att ”försöka”. En första resa till Sverige, då vi hoppades på att Herren skulle leda oss till en gammal tant som i sin tur skulle skänka oss ett hus, gav inte det förväntade resultatet, men Herren gav oss ändå tillit för att fortsätta söka Hans väg i detta.

I början av 2006 förstod vi av Ordet att Herren ville se att vi tog ett första steg i tro. Så i januari-februari sa vi upp våra jobb och vår hyreslägenhet utan att veta var vi skulle hamna. Och då började det hända saker: Min chef erbjöd sig att betala mig året ut även om jag slutade jobba under sensommaren. Han erbjöd sig dessutom att ge mig uppdrag ifall jag startade eget. Vi fick ett fint och billigt hus ute på landet, där allt verkligen stämde utan att man kunde ha vetat det i förväg. Historien om hur vi fick ihop pengar till huset avslutades med ett Guds under. Av olika anledningar fattades den sista kvällen innan pengarna till huset skulle finnas på bankens konto ett stort belopp på ca. 30.000 kr. Ingen visste om det, vi lade fram detta inför Herren och bad om Hans ingripande och hjälp. När jag nästa dag var på jobbet ringde min fru och berättade att det hade kommit ett brev med en check på just det belopp som fattades: 30.000 kr.

Gud sviker inte den som förtröstar på Honom – eller som det står ordagrant : ”Nej, ingen kommer på skam som hoppas på dig.” (Ps 25:3)  Det har vi upplevt och fått bekräftat gång på gång även efteråt.

Sedan 2006 driver jag ideellt Timoteus Förlag, som försöker sprida evangeliet och sund bibelundervisning. Bosatta nära Töreboda har vi till skrivande stund kunnat försörja oss på mitt jobb som frilansare inom mekanisk konstruktion, framförallt för min f.d. tyska arbetsgivare. Men detta lär upphöra nu, och vi ser med spänning fram emot hur Herren kommer att försörja oss. En biodling som framförallt min fru driver vid sidan om, har övergått från hobby till ett litet stöd i vår ekonomi.

Förutom dessa arbeten försöker vi genom en hembibelgrupp nå ut med evangeliet. I andra hembibelgrupper läser vi Bibeln med troende.

Hela historien är verkligen en berättelse om en stor och nådig Gud, som har burit oss igenom och gett oss tro på och tillit till Hans Ord. Inget av det ovannämnda har vi åstadkommit själva, vi känner verkligen att Herren har varit oss otroligt nådig.

Självklart är du varmt välkommen att besöka oss.

Andra artikler:

Share

Kommentera artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.